header_img

Wie is RT-praktijk Capelle aan den IJssel?

simone

Simone van Bokkem (1970) is LBRT-geregistreerd Remedial Teacher en eigenaar van Remedial Teaching Capelle aan den IJssel. Na jarenlange ervaring in journalistiek en communicatie, besloot zij in 2003 haar andere passie te volgen: werken met kinderen. Na het behalen van haar PABO- diploma werkte zij op diverse basisscholen in onder- en bovenbouwgroepen. In 2008 behaalde zij haar post-HBO-diploma vakleerkracht bewegingsonderwijs. In 2014 studeerde zij af aan het Seminarium voor Orthopedagogiek als Master SEN, special educational Needs. Haar specialisaties zijn Ernstige Reken-Wiskundeproblemen of Dyscalculie, Ernstige Lees-spellingsproblemen of Dyslexie. Daarnaast is Simone gecertificeerd Teken-je-gesprek coach, Jungle Memory- en Raise Your IQ-coach, online programma's voor training van werkgeheugen, verwerkingssnelheid en executieve functies.

Simone:
"Ik wil graag anderen helpen in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid, andere sterren laten stralen en dan vooral kinderen die zich geen ster voelen."ќ Eind 2012 startte zij haar eerste RT- activiteiten. Een aantal achtstegroepers werden bijgespijkerd voor rekenen, spelling en studievaardigheden ter voorbereiding op de Cito-eindtoets. "Ik merk dat ik geniet van de omslag die kinderen maken van onzeker over hun prestaties naar zelfverzekerde jonge mensen die boven de stof leren staan. Bovendien profiteren ze in een één-op-éénsituatie optimaal van modellen en zijn er geen afleidende factoren."

"De kinderen die RT hadden gevolgd, voelden zich hierna zeker van zichzelf en dat uitte zich ook in de score: alle vier presteerden ze op de Cito Eindtoets boven verwachting. Dit feit gecombineerd met de positieve reacties van ouders sterkte mij in mijn motivatie om mijn eigen RT-praktijk op te starten. En zo zag op 1 januari 2013 Remedial Teaching Capelle aan den IJssel het levenslicht."ќ

Visie