header_img

Tekstredactie

Hoe schrijf ik een goed werkstuk? Waar begin ik? Hoe deel ik het in? Hoe zorg ik ervoor dat ik tekst van internet in mijn eigen stijl herschrijf? Allerlei vragen die je als scholier of student behoorlijk gek kunnen maken. En dan hebben we ’t nog niet eens over de spelling van werkwoorden: d, t of dt? En die van samengestelde woorden, los of aan elkaar? Mag je afkortingen gebruiken? Wanneer gebruik je een dubbele punt en wanneer een puntkomma?

Een goed verhaal schrijven is een vaardigheid die je kunt leren en waar je je hele leven plezier van hebt. Dat begint al op de basisschool bij een werkstuk. Maar dan kun je nog behoorlijk wat bij elkaar ‘Googelen’. Op de middelbare school worden de eisen terecht een stuk strenger. En als student schrijf je aan de lopende band reflectieverslagen, studiejournaals en noem maar op.

Bij Remedial Teaching Capelle aan den IJssel leer je over structuur, stijl en spelling van een werkstuk. Je kunt van begin tot het einde begeleiding krijgen. Je kunt ook de eindredactie van je scriptie door mij laten doen. In overleg is alles mogelijk.

tekstredactie